مقام معظم رهبری: وجود این مجموعه (بسیج اساتید) برای نظام اسلامی یک نعمت بزرگ است، یک نعمت بزرگ.
سابقه تشکیل بسیج اساتید:

سازمان بسيج اساتيد، از فرهيختهترين نهادهاي علمي و فرهنگي کشور، برآيندي از تعهد و اخلاص فرهنگ بسيج و دانش و تخصص اساتيد برجسته و اعضاي هيئت علمي دانشگاههاست.
این سازمان كه سابقه فعاليت آن به دوران دفاع مقدس برمی گردد، در آغاز به صورت تشكلي خودجوش و به همت اعضاي هيئت علمي دانشگاهها و اساتيد متعهد و دورانديش، قدم به عرصه ظهور نهاد و از سال 1377 به دنبال برگزاري همايش بزرگداشت استاد شهيد دكتر مصطفي چمران در دانشگاه فردوسي مشهد به عنوان نهادي فعال و ثمربخش، فعاليتهاي جدي خود را رسماً آغاز نمود.
مهمترين انگيزه ايجاد تحول و گسترش فعاليتهاي بسيج اساتيد، پيام اميدبخش رهبر معظم انقلاب اسلامي در تأييد فعاليتهاي بسيج اساتيد بود كه به دنبال ارسال گزارش همايش بزرگداشت شهيد چمران، چنین عنوان گرديد: «از تلاش با ارزش شما در ايجاد و تشكيل بسيج استادان خرسند و متشكرم. ان شاء الله موفق و مؤيد باشيد؛ اميد است در تحقق رسالت بزرگ امروز دانشگاهيان سهم وافري داشته باشيد. توفيق شما را از خداوند خواستارم». حمايت معنوي ایشان از فعاليت بسيج اساتيد دانشگاه فردوسي، موجب اميد و انگيزش ديگر دانشگاه ها از جمله دانشگاه علم و صنعت تهران شد و تأييدات رهبر فرزانه را به مطلعي براي گسترش فعاليتهاي خويش بدل كردند.
بسیج اساتید در سال 1378 با تهيه آئين نامه مربوطه از انسجام بيشتري برخوردار شد و در طول جلسات متعدد كارشناسي، اساسنامهاي در خور، توسط اساتيد برای آن تدوين گرديد. در ادامه پيگيريهاي اساتيد بسيجي در دانشگاهها براي ارتقاي جايگاه بسيج اساتيد، شوراي عالي انقلاب فرهنگي در تاريخ 27/9/1380 آئين نامه تشكيل بسيج اساتيد را به تصويب رسانده و در دي ماه همان سال توسط رياست جمهوري وقت، به وزارتخانه مربوطه ابلاغ گرديد.
فعاليت های بسيج اساتيد:
فعاليت بسيج اساتيد و تحولات پرخير و ثمر در گستره اقدامات اين نهاد، بستر مناسبي براي برنامه ريزي، تجهيز و توسعه فعاليتهاي دفاتر بسيج اساتيد فراهم آورد و امكان گسترش فرهنگ بسيجي و اشاعه ديدگاههاي دلسوزانه و متعهدانه بسيج اساتيد را از طريق استادان و دست اندركاران عرصه علم و آموزش ميسر نمود. بدين ترتيب اقدامات شايسته بسيج اساتيد در ابعاد مختلف فرهنگي و پژوهشي به سمت بسط و توسعه پيش رفته و طي سالهاي خدمت، افتخارات عديدهاي نصيب اساتيد بسيجي در تمام مراكز استانها و اغلب دانشگاههاي كشور نموده است.
سازمان بسيج اساتيد، فعاليتهاي فرهنگي پژوهشي خود را بر مبناي اهداف نظام مقدس جمهوري اسلامي و نيات حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبري طرح ريزي نموده و به اجرا در ميآورد. اين آرمانها را ميتوان اهدافي چون علمي شدن وحدت حوزه و دانشگاه، توليد علم و نهضت نرم افزاري، آزادانديشي ديني و ارتقاي توان و بنيه علمي و فرهنگي اساتيد دانشگاههاي كشور در نظر آورد كه بي گمان مقصود از اين همه، دفاع از دستاوردهاي انقلاب اسلامي و حضور فعال و ثمربخش در عرصههاي علمي و مديريتي كشور است.
سازمان بسيج اساتيد، طي سالها فعاليت رسمي، هم اكنون در 31 مركز استان، 332 دانشگاه و مركز آموزش عالي كشور، با بيش از 11 هزار عضو از ميان اعضاي هيئت علمي دانشگاهها، مشغول به فعاليت و خدمت رساني ميباشد و در راستاي خدمات خويش، فعاليتهايی را در حوزههاي پژوهشي و فرهنگي به اجرا ميگذارد كه اهم فعاليتهاي علمي پژوهشي آن را ميتوان سازماندهي گروههاي علمي، انتشار كتاب، فراخوان مقاله، راهاندازي و اداره سايت سازمان، تنظيم تفاهم نامه با دستگاههاي دولتي و برگزاري همايشهاي علمي، پژوهشی برشمرد.
در زمينه فعاليتهاي فرهنگي اين سازمان نيز ميتوان به فعاليتهاي مراكز قرآن و عترت، انتشار نشريه هم انديشي وحدت حوزه و دانشگاه، برگزاري نشستهاي فرهنگي و صدور بيانيه در رابطه با مسائل مهم و حساس كشوري اشاره كرد. تشکیلات بسیج اساتید، به صورت سازمان در تهران و مراکز استانها و به صورت کانون و دفتر در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، فعالیت های خود را انجام می دهد. دفتر بسیج اساتید در مؤسسه آموزش عالی خراسان با تلاش همکاران قبلی، از سال 1386 فعالیت خود را آغاز کرده و در این مدت تعدادی از اساتید و اعضای محترم هیئت علمی، به عضویت این مجموعه درآمده اند و هم اکنون با رویکردی جدید، آماده جذب حداکثری اساتید محترم - و به شرط همراهی شما بزرگواران،- گسترش فعالیت های متنوع خود در زمینه های مختلف می باشد.
شرح وظایف دفتر بسیج اساتید:
- یافتن و جذب دانه به دانه اساتید متدین، انقلابی و کارآمد به منظور ایجاد عمق استراتژیک برای حفظ، توسعه و تعمیق انقلاب اسلامی در محیط دانشگاه و جامعه.
- شناخت شبهات، تهدیدات فرهنگی و هدایت توانمندیهای فرهنگی بسیج اساتید جهت مقابله با این تهدیدات.
- برنامه ریزی و اجرای حلقه های معرفت «صالحین» برای اساتید مؤسسه و ارائه گزارش آن به کانون بسیج اساتید.
- شناسایی ناهنجاریهای فرهنگی در سطح دانشگاه و تلاش برای اصلاح آنها مطابق با مأموریتهای بسیج.
- شناسایی فعالیتهای خدمات آموزشی، علمی و پژوهشی اساتید در راستای توسعه هستههای علمی اساتید دانشگاه و تلاش جهت ایجاد جنبش نرمافزاری در این خصوص.
- برنامهریزی برای انجام بازدیدهای علمی جهت حضور فعال اساتید بسیجی در محافل علمی و تحقیقاتی.
- ارائه مشاوره تحصیلی، نیازسنجی و تعیین اولویتهای آموزشی برای دانشجویان بسیجی.
- شناسایی مراکز پژوهشی و تحقیقاتی و دعوت از صاحب نظران جهت مشارکت و توسعه و بهرهگیری در رشتههای مختلف علوم دانشگاهی.
- اشراف اطلاعاتی برای شناخت عوامل پشت پرده تهدیدات در دانشگاه و پیشبینی تمهیدات لازم در مقابله با آنها و ارسال به رده مافوق.
- برنامه ریزی جهت شرکت اساتید بسیجی در برنامههای عمومی و کلی ابلاغی از کانون و سازمان بسیج اساتید استان.
- ارائه نظرات و طرحهای کارشناسی به منظور رفع موانع و مشکلات جذب در عضویتهای مختلف.
- ثبت سوابق فعالیت اساتید بسیجی بر اساس میزان همکاری آنان در مأموریتهای بسیج و صدور گواهی لازم بنا به درخواست، به رده مافوق.
- تهیه و ارائه پیشنهادات در ارتباط با برنامههای سازمان و ارسال آن به مبادی ذیربط.
- دریافت، بررسی و پیشنهاد تغییرات سازمانی برابر دستورالعملهای سازمانی.