کانون دانش آموختگان

معرفی کانون دانش آموختگان

مؤسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی خراسان

كانون دانش آموختگان، برای تحکیم روابط دانشگاهی، تبادل اطلاعات علمی و فرهنگی و ارتقای آگاهی تخصصی اعضا، تأسیس شده است تا زمینه مشارکت دانش آموختگان مؤسسه را در فعالیت‌های علمی و فرهنگی کشور فراهم سازد، به مهارت آنان بیفزاید و دستاوردهای علمی را در اختیار آنان قرار دهد و جامعه را از توانمندی‌ها و استعدادهای بالقوه آنان بهره‌مند کند.

SMD01738 2 مؤسسه آموزش عالی خراسان

بررسی و ایجاد زمینه جذب دانش آموختگان مؤسسه در بازار کار، مطالعه و تحقیق در مسائل اقتصادی و اجتماعی و اجرای طرح‌های تحقیقاتی در زمینه برنامه‌های توسعه و عمران، مشارکت در رشد کمی و کیفی مؤسسه، آگاهی مؤسسه از میزان و کیفیت کارایی دانش آموختگان به منظور بهبود برنامه‌های آموزشی و پژوهشی و ترویج دانش و فنآوری نیز از دیگر هدف‌های این کانون است.

این كانون تشکیلاتی است علمی، فرهنگی، غیرسیاسی، غیرانتفاعی، مستقل و دارای شخصیت حقوقی که با عضوگیری از میان دانش آموختگان مؤسسه، بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده و بر طبق اساسنامه مصوب فعالیت می‌نماید.

chart Graduates مؤسسه آموزش عالی خراسان
ساختار کلی کانون

اهداف

  1. انعکاس نیازهای علمی و فنی بخش‌های مختلف اجرایی کشور به مؤسسه.
  2. ارایه پیشنهاد به منظور ارتقای کیفی برنامه‌های آموزشی و پژوهشی مؤسسه.
  3. برگزاری کنفرانس‌ها، سمینارها و گردهمایی‌های علمی، فنی، فرهنگی و اجتماعی.
  4. شناسایی توان علمی، فنی و تحقیقاتی اعضا و هدایت آنها به مراکز مورد نیاز شهر، استان و کشور.
  5. فراهم نمودن زمینه انجام پروژه‌های مشترک علمی، فنی مؤسسه و بخش‌های اجرایی شهر، استان و کشور.
  6. ایجاد تسهیلات لازم جهت استفاده دانش آموختگان از امکانات آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و رفاهی مؤسسه.
  7.  هماهنگی در امر بهره‌گیری اساتید و دانشجویان از مراکز صنعتی شهر، استان و کشور از طریق بازدیدهای علمی و تأمین دوره‌های کارآموزی مناسب.
  8. سازماندهی لازم برای مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی، واحدهای صنعتی و اقتصادی و هدایت آنها برای پیشبرد امور کانون.
  9.  فعالیت مؤثر در تقویت نهاد مهندسی کشور به منظور برنامه‌ریزی، توسعه و ارتقای تکنولوژی ملی.
  10. راهنمایی دانش آموختگان برای کاریابی و اشتغال در مراکز علمی و صنعتی شهر، استان و کشور.

عضویت

افراد به دو صورت اصلی و افتخاری عضو کانون می‌شوند:

شرط عمومی پذیرش عضویت، پذیرش مفاد اساسنامه و تکمیل نمودن فرم درخواست عضویت است.

شرط عضویت اعضای اصلی، داشتن مدرک تحصیلی رسمی با درجه کاردانی یا بالاتر از مؤسسه است.

اعضای افتخاری بنا به پیشنهاد و تصویب هیأت اجرایی از میان شخصیت‌های علمی، فنی، ممتاز و شناخته شده در شهر، استان و کشور و همچنین اعضای هیأت رئیسه و هیأت علمی مؤسسه برگزیده می‌شوند.

ارکان کانون

مجمع عمومی

مجمع عمومی عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری کانون می‌باشد که با شرکت اعضای اصلی تشکیل می‌گردد و دارای تمامی اختیارات قانونی در مورد کانون می‌باشد مگر در مواردی که به موجب اساسنامه، جزو وظایف مجمع عمومی فوق العاده باشد. اولین مجمع عمومی با دعوت هیأت مؤسس و سایر مجامع عمومی که حداقل هر سال یک بار تشکیل خواهد شد با دعوت هیأت اجرایی و شرکت اعضا، حداکثر تا اول تیرماه هر سال تشکیل می‌گردد.

هیأت اجرایی

به منظور اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های کانون و تحقق اهداف آن، هیأتی متشکل از ۹ یا 11 نفر عضو اصلی به نام هیأت اجرایی به مدت ۲ سال در مجمع عمومی، برگزیده می‌شوند. هیأت اجرایی در اولین جلسه، از بین اعضای خود، دبیر، منشی و سایر سمت‌های اعضای هیأت اجرایی را تعیین و معرفی می‌نماید.

دبیر و دبیرخانه

دبیر کانون به عنوان بالاترین مقام اجرایی کانون، وظیفه اجرای مصوبات هیأت اجرایی و نظارت بر حسن انجام امور اجرایی و هدایت فعالیت‌ها و حفظ حقوق و منافع کانون، ایجاد ارتباط و مکاتبه با اشخاص حقیقی و حقوقی و مراجع رسمی،  ارائه خط مشی، برنامه و بودجه سالانه، تهیه و ارائه گزارش‌های عملکرد، ترازنامه و آیین نامه‌های مورد نیاز کانون و نظارت بر مجموع فعالیت‌هایی که به نام کانون انجام می‌گیرد از جمله برگزاری سمینارها، میزگردها و جلسات سخنرانی در چارچوب اهداف و سیاست‌های کانون را بر عهده دارد.

دبیرخانه به منظور تمرکز در اطلاعات مربوط به دانش آموختگان و انجام وظایف محوله از سوی دبیر، دبیرخانه کانون، زیر نظر دبیر کانون تشکیل شده است که وظیفه پیگیری مصوبات و تصمیمات هیأت اجرایی، ثبت و ضبط مکاتبات، مصوبات و اسناد و مدارک و انجام کارهای اطلاع رسانی و روابط عمومی کانون، به عهده دبیرخانه است.

بازرسان

هیئت بازرسان متشکل از ۲ نفر عضو اصلی و ۱ نفر علی البدل توسط مجمع عمومی، همزمان با انتخاب اعضای هیئت اجرایی از اعضای اصلی کانون برای مدت ۲ سال و به منظور نظارت بر اقدامات هیأت اجرایی و واحدهای تابعه به لحاظ تطابق عملکرد آنها با مفاد اساسنامه، گزارش هرگونه تخلف احتمالی، بررسی اوراق و اسناد مالی و حسابداری کانون و اظهار نظر در خصوص عملکرد مالی (بیلان) واحدهای تابعه و هیأت اجرایی و دبیر کانون، رسیدگی به ترازنامه و سایر گزارش‌های مالی، تهیه گزارش کتبی و اظهار نظر در مورد عملکرد هیأت اجرایی و دبیر کانون با حق حضور در جلسات هیأت اجرایی و واحدهای تابعه، معرفی می‌شوند.

واحدهای کانون

به منظور پیشبرد اهداف کانون و نیل به اهداف مطروحه در اساسنامه، واحدهای کانون تشکیل خواهد شد. واحدهای کانون محل فعالیت دانش آموختگان عضو کانون، می‌باشد و برای اداره امور خود، شورایی دارد که یک نفر از اعضای آن می‌تواند در جلسات هیئت اجرایی کانون بدون داشتن حق رأی، شرکت کند.

تعداد واحدهای کانون با توجه به رشته‌های آموزشی مؤسسه به صورت مجزا می‌باشد و به عنوان مثال با عنوان واحد روانشناسی، واحد برق، واحد زبان انگلیسی و… نامگذاری خواهد شد

keyboard_arrow_up